- meet the team -

Ik ben Laura, 30 jaar, vroedvrouw, mama van Léon en Suzanne.

Mijn verhaal begint zo’n 13 jaar geleden waar ik startte met de opleiding vroedkunde in Antwerpen. Dit was het begin van een boeiend, uitdagend en hartverwarmend avontuur. De liefde voor zwangerschap, geboorte en alle magie daarrond bleef groeien. Sinds mijn afstuderen ben ik te vinden in het Sint-Vincentius ziekenhuis in Antwerpen.

Door zelf mama te worden van twee schatten begreep ik nog beter hoe mooi maar ook hoe intens het moederschap kan zijn.  

Het vraagt veel liefde, onvoorwaardelijk! Maar ook ontzettend veel tijd, die in ons drukke leven zeer kostbaar is. Dit samen legde de basis voor het opstarten van bébé Colette. Hier wil ik jullie een beetje van die tijd gunnen, samen met jullie baby. Samen. Genieten. Verbinden. Geborgen.

Naast het diploma vroedkunde heb ik een extra opleiding babymassage en EHBO voor baby's en kleine kinderen gevolgd.

De keuze voor de naam "Bébé Colette" vindt zijn oorsprong enerzijds bij "de heilige Coleta", patroonheilige van de vruchtbaarheid en zwangeren. Anderzijds bij de pracht van de naam op zich, de naam die mijn derde kind zou dragen. De naam die mijn dochter Suzanne nét niet kreeg. Bébé Colette, mijn project, mijn derde kind.

 

Hi!

Ik ben Caroline, 28 jaar, getrouwd en sinds een dik jaar mama van een klein deugnietje, Lie.

Toen we een tijdje geleden met onze kleine meid kwamen genieten bij bébé Colette, was ik op slag verliefd! De stijl, de visie, de locatie... Ik voelde meteen een klik.
Ik heb dan ook geen moment getwijfeld toen ik de kans kreeg om deel uit te maken van bébé Colette!

Na zes jaar op radiotherapie ben ik gewend om veel patiënten op korte tijd te helpen. Tijd voor een babbel is er vaak niet in het ziekenhuis, ik vind het dan ook een ware verademing dat er bij bébé Colette wél tijd is om te luisteren naar jullie verhalen en om te voldoen aan de noden van jullie en jullie mini's.

Geen diploma vroedkunde dus, maar wel enorm veel liefde voor baby's en een grote portie goesting om jullie baby's te verwelkomen en te verwennen bij bébé Colette!