How to survive the holidays

Gepubliceerd op 20 december 2021 om 12:01

 

Holiday season… We love it! Kerstboom, pakjes, lekker eten en drinken, gezellig samenzijn… Heerlijk toch, die feestdagen. Maar wat als je net bevallen bent? Blijft alles gewoon zoals het voordien was, of zal het er dit jaar toch wat anders uitzien? In deze blog geven we je een paar tips om de feestdagen te vieren met je baby.

 

Go with the flow

Maar hoe doe je dat met een babytje, alle verwachtingen, alle drukte, familie leden die staan te popelen om jullie baby continue te kussen en knuffelen.. En euuuuhm… die pandemie is er ook nog. De feestdagen zullen dit jaar nog niet helemaal hetzelfde zijn als anders.

 

Keep it simple.

Je hoeft niet alles uit de kast moet halen. Jullie hebben net een baby gekregen! Laat die Pinterest ideeën, moodboards voor leuke kerstdecoratie en nieuwe recepten dus maar even aan je voorbij gaan. Wat kerstverlichting, enkele kaarsjes en wat pakjes die de postbode voor je aan de deur levert. Maak het jezelf gemakkelijk en houd het dit jaar dus lekker simpel, koken...gho, wat denk je van een lekker menu van de traiteur? Onder het motto: support your locals! Of nog beter… Schuif jullie voeten onder iemand anders zijn tafel. I know, je wil aan iedereen laten zien dat je alles onder controle hebt en dat je een supermom bent. Maar hey, het is helemaal oké als je nog wat moet zoeken hoe je je tijd moet indelen. Een baby is huis is nu eenmaal liefdevolle chaos. 

Cuddle time?! 

Iedereen is enthousiast, en wil graag ook een portie geknuffel met jullie baby. Maar niet iedere ouder staat hiervoor te springen... Veel liefde om te geven, maar in deze tijden toch een beetje dubbel. Hoe jonger jullie baby hoe meer nood aan geborgenheid, en dan kan die drukte hen toch wat teveel worden. Om huiluurtjes te beperken, beperk je best het "baby doorgeven" tot het minimum. Krijg je ze moeilijk afgewimpeld?! Probeer een draagdoek.. Ze zullen niet snel met hun handen in je decolleté duiken!

 

Oh no, here we go again...

Familiefeesten, zalig samenzijn of toch de nodige ergernissen? De drukke kinderen van je zus, de hond van je ouders, die ene zatte nonkel met de flauwe mopjes, de schoonmoeder met de "gouden opvoedtips" en de ongevraagde meningen. Jep, we know..Daar gaat de sfeer en gezelligheid! Misschien zijn de kleine bijeenkomsten dankzij mister corona dan toch niet zo erg... Minder familieleden, minder ergernissen, toch? 

 

Let's make it magical

Geniet van de magie! Laatste tip, maar misschien wel de belangrijkste… GENIET!! Neem een momentje om stil te staan bij je familie en vrienden in het nu. Geniet van dat kleine mensje tijdens de mooiste periode van het jaar. Ga gezellig samen in de warmte knuffelen en kijk hoe zijn oogjes fonkelen door de kerstlichtjes. Zeg ja tegen die matching kerstoutfits en ‘my first Christmas’ rompertjes. Neem 1000 foto’s van je baby bij de kerstboom en pak ook zijn cadeautje mooi in, ook al beseft die het helemaal nog niet. Het cliché is zo waar, de tijd vliegt eens je kinderen hebt en met alle drukte tijdens de feestdagen is het nieuwjaar voor je het beseft en ben je al een eerste verjaardagsfeestje aan het plannen! Maak herinneringen, want dat is wat telt!

 


 »