Waarom naar de babyspa

Gepubliceerd op 9 februari 2022 om 09:40

De laatste jaren kunnen we er niet meer omheen, we zien ze overal opduiken en ze winnen steeds meer aan populariteit.  


We hebben het over de babyspa. Je hebt het vast wel al eens gezien, zo’n lief babysnoetje met een drijfband rond zijn nekje, heerlijk aan het ronddobberen in een mini jacuzzi. En alsof dat nog niet genoeg is, worden de kleintjes achteraf nog verwend met een heerlijke massage. Yes please! 

 

Op het eerste zicht lijkt het misschien overbodige luxe, maar eigenlijk heeft het tal van voordelen voor je baby zowel op gebied van gezondheid als ontwikkeling. 
We bundelen voor jou de 5 grootste voordelen van een dagje babyspa. 

Gezondheidsvoordelen 

Een baby heeft niet veel mogelijkheid om te bewegen. Ze worden beperkt door de zwaartekracht en liggen vaak een hele dag neer op hun rugje. Door de ergonomische drijfring kan de baby optimaal gebruik maken van de gewichtloosheid in het water. 

 
Het vrij bewegen in de heerlijk warme jacuzzi stimuleert de spijsvertering en  geeft zo verlichting bij typische klachten zoals reflux, krampjes en constipatie. 

 

Motorische ontwikkeling 

Doordat je baby nu heerlijk vrij kan bewegen in het water, wordt hij zich meer bewust van zijn eigen lichaam. Een floatingsessie stimuleert de ontwikkeling van zijn evenwicht en coördinatie. 
Ook de bubbels van de jaccuzi zijn niet enkel voor de lol, ze kriebelen de billetjes van jouw kleintje en stimuleren zo de beweging in het water. Hierdoor wordt het voor je baby een mini-workout en versterkt en versoepelt het zo zijn spieren.   

 

Positief effect op het slaapgedrag 

Zoals hierboven reeds vernoemd werd, is een dagje babywelness best vermoeiend voor je kleintje. Het vraagt veel energie en na afloop zijn ze dan ook meestal heel moe. Ook kunnen ze vaak wat hongerig zijn, bedenk maar eens hoeveel honger je zelf altijd hebt na een middagje zwemmen! 
De massage achteraf helpt je baby tot rust te komen zodat hij daarna helemaal klaar is voor een heerlijk dutje dat vaak wat langer duurt dan je gewend bent. Schrik dus niet als dit gebeurt, en laat je kleintje maar lekker slapen! Geniet van de rust mama en papa! 

 

Vermindert stress 

Een sessie in de babyspa biedt een moment van rust voor ouders en baby, eventjes enkel en alleen oog voor elkaar. Voor je baby voelt het ook een beetje als thuiskomen, negen maanden lang heeft hij kunnen rondzwemmen in de baarmoeder en laat het heerlijk warme water en de gewichtloosheid nu net dat gevoel nabootsen!  
Je baby zien genieten heeft dan weer een positief effect op jezelf en je weet wat ze zeggen… Happy mommy, happy baby!!

 

Versterkt de band tussen ouder en kind 

 

Tijdens het floaten wordt je baby door jou aangemoedigd om te zwemmen, dit bevordert de autonomie en geeft zijn zelfvertrouwen een flinke boost.  

De aanrakingen tijdens de massage geven je de mogelijkheid om echt contact te maken met je kindje. Heerlijk huid-op huid contact, daar hebben ze echt behoefte aan. We steken dat heerlijke lijfje meestal zo snel mogelijk weer in een pamper en een rompertje, maar eigenlijk vinden ze het geweldig om even lekker vrij te zijn en te genieten van mama of papa’s aanrakingen. Het is in de spa natuurlijk ook heerlijk warm zodat je baby het niet koud krijgt! 

Naast al deze voordelen is het ook gewoon heel fijn om even uit je dagelijkse routine te stappen en een uitstapje te maken waar je kindje ook echt iets aan heeft! En zeg nu zelf, schattiger wordt het niet, toch? 

Heb je ook zin gekregen om ook even te komen genieten met je mini-me? 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.